-A A +A
Неделя 18 Ноември 2012

Утвърдено е ново приемно семейство в Братя Даскалови

Утвърдено е ново приемно семейство в Братя Даскалови

От една седмица община Братя Даскалови има вече своето второ приемно семейство.

На Комисия за детето, проведена в общината бе решено да се одобри, разглежданата кандидатура. Кандидатите, което живее в съседно село е одобрено за професионално приемни родители. Семейството е от български произход и е с богат опит в грижата за деца. Вече утвърдените приемни родители преминаха през обучение и проучване при специалистите от Областния център по приемна грижа в град Стара Загора. След като държавата реши, че ще развива приемната грижа на общинско, а не на областно ниво, Областният център спря да функционира и се преструктурира, като вече се нарича Център по приемна грижа. Сега специалистите от Центъра ще работят единствено в община Стара Загора. Въпреки тази промяна поетият ангажимент към семействата от другите общини, които преминаха обучение в началото на 2012, трябваше да бъде приключен и оценката на специалистите да бъде защитена пред местните Комисии за детето.
 
В Братя Даскалови това се случи на 26 април. Така приемните семейства в общината стават две. Първото утвърдено семейство вече две години се грижи за приемно дете, което скоро ще стана на 3 години.
 
Тепърва предстои в новото приемно семейство да се настанява приемно дете. След няколко дена ще се състои и Комисия за детето в град Казанлък, на която ще се разгледат нови кандидати за приемни родители.