-A A +A
Събота 17 Ноември 2012

УНИЦЕФ подкрепя българското правителство

УНИЦЕФ подкрепя българското правителство

УНИЦЕФ подкрепя българското правителство в усилията му за деинституционализацията на децата от специализираните институции, заяви Мартин Могуанджа, заместник - изпълнителен директор на УНИЦЕФ, съобщиха от МТСП.

Министър Тотю Младенов се срещна със заместник - изпълнителния директор на УНИЦЕФ. Мартин Могуанджа допълни, че УНИЦЕФ подкрепя и всички дейности, свързани с визията децата да растат здрави, образовани, отговорни в сигурната семейна и обществена среда.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се срещна днес в МТСП със заместник изпълнителния директор на УНИЦЕФ Мартин Могуанджа. На срещата присъстваха и заместник-министър Валентина Симеонова и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай.

В началото на срещата министър Младенов подчерта, че МТСП има дългосрочно партньорство с УНИЦЕФ - България. Той се спря конкретно на изпълнението на приоритетните цели на програмата на УНИЦЕФ за страната и националната стратегия за деинституционализация на децата от специализираните институции.

Съществен момент от съвместната ни работа бе подкрепата от страна на УНИЦЕФ при разработването на Закона за детето, подчерта министър Младенов. Той изрази готовност за продължаване на сътрудничеството и реализиране на бъдещи съвместни проекти.

 

Източник: actualno.com